ΓΑΝΔΗ

Το 2007, η πόλη Gent και πέντε άλλοι εταίροι ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα για την μετατροπή του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού, Gent Sint-Pieters, και του γύρω χώρου σε ενα τεράστιο έργο μικτής χρήσης με καλές συνδέσεις διατροπικών μεταφορών, μέχρι το 2020.

Ένα έργο τέτοιου μεγέθους χρειαζόταν μια συντονισμένη στρατηγική ενημέρωσης και διαβούλευσης για την εξασφάλιση και τη διατήρηση της δημόσιας αποδοχής των έργων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα μόνιμο σημείο πληροφόρησης με χάρτες, βίντεο, ένα μοντέλο 3D, τακτικά ενημερωτικά δελτία για τους κατοίκους της περιοχής, εκδηλώσεις σε σχολεία και «cafes διαλόγου» για να δοθεί στους πολίτες η ευκαιρία να εκφέρουν την άποψη τους για το έργο. 

Δύο φορές το χρόνο, το κοινό καλείται να επισκεφθεί το εργοτάξιο. Στις περιπτώσεις εκείνες, 400 με 800 άτομα καλούνται σε μικρές ομάδες να δουν το έργο από κοντά και να λάβουν περισσότερες διευκρινίσεις από τους εταίρους και τους μηχανικούς.To ΣΒΑΚ της Γάνδης θεωρείται λαμπρό παράδειγμα ΣΒΑΚ στην Ευρώπη. Σχετικό υλικό μπορείτε να δείτε στους παρακάτω συνδέσμους: 

http://www.eltis.org/sites/default/files/c1_scheirs_mobility_policy_ghent.pdf

 

http://www.sump-challenges.eu/content/city-ghent-%E2%80%93-stad-gent

 

http://www.sump-challenges.eu/content/gent-workshop-participation

 

https://www.youtube.com/watch?v=UAXUA8VdbBk

  • Grey Facebook Icon
Διεύθυνση

www.smu.gr

 

Ηρώων Πολυτεχνείου 9,

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου,

15772

 

smuntua@gmail.com

Η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας δημιουργήθηκε το 1998 στο ΕΜΠ, σε μια στιγμή που είχε πια γίνει σαφής η υστέρηση της ελληνικής πόλης και η αδυναμία της να συμμετάσχει στην μεγάλη στροφή που έκαναν τότε οι ευρωπαϊκές κοινωνίες προς ένα αύριο πιο ανθρώπινο, πολιτισμένο και βιώσιμο.

Σχετικά με εμάς

© 2018 - Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας

Sustainable Mobility Unit